17_s3_cam001 JSR.jpg

Wonderwoods

Huur- en koopwoningen, kantoren, retail, horeca, educatie, cultuur en een semipublieke daktuin

Bouwcombinatie

Boele logo BC.png
Kondor Wessels Amsterdam logo BC.png

In het Utrechtse stationsgebied realiseert Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) vanaf eind 2020 Wonderwoods.

Wonderwoods 5.jpg

Realisatie

Wonderwoods omvat 2 spraakmakende torens die met elkaar verbonden worden door een ondergrondse 1-laagse parkeergarage. De torens met een oppervlakte van in totaal 81.000 m2 krijgen een divers programma met onder andere huur- en koopwoningen, kantoren, retail, horeca, educatie, cultuur en een semipublieke daktuin. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Wonderwoods Development en is onderdeel van de herontwikkeling van het beurskwartier. De bouw van Wonderwoods wordt naar verwachting medio 2024 afgerond.

Impressies: Vero Digital

Natuur in de stad

Wonderwoods bestaat uit twee groene torens van 105 en 70 meter hoog. De hoogste toren, naar ontwerp van Stefano Boeri Architetti, komt aan de Croeselaan en wordt voorzien van een verticaal bos van beplanting aan de balkons en gevels. De tweede toren komt naast bioscoop Kinepolis en wordt gekenmerkt door de voor MVSA Architects typerende rondingen in de gevels. Dit ontwerp heeft veel groen aan de binnenzijde; zo krijgt de toren een groot atrium en wintertuinen langs de gevels. Naast de circa 4000 m1 plantenbakken en de 161 grote boombakken aan de gevels van de hoogste toren zijn vrijwel alle daken groendaken met een waterretentie functie. Deze daken houden het regenwater vast om later via een volautomatisch systeem weer te dienen voor de bewatering van al het groen.

Duurzaamheid

Bij de realisatie van Wonderwoods wordt uitgegaan van de hoge ambities en wensen voor duurzaamheid, groen en gezondheid. Om duurzaamheid in alle lagen door te voeren wordt voor gebouwdeel ‘Kantoren’ een BREEAM Excellent certificaat nagestreefd.

Meer weten?

Op de website www.wonderwoods.com leest u meer over het project.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!